Hoogstraat 97 – 9000 Gent

Dit gerenoveerd herenhuis is gelegen op een perceel met een diepte van 49 meter.  Vooral de enorme buitenruimte (120 m²) is op deze ligging een uniek gegeven. Gelegen op minder dan 700 meter van de Sint-Michielshelling met zicht op de talloze Gentse Monumenten.  Net buiten het autovrije historisch centrum, en met mogelijkheid tot huren/kopen van meerdere garages aan overzijde van het gebouw, is het gebouw wel nog zeer gemakkelijk bereikbaar. De tuin en terrassen zijn volledig zuid-gericht. Combinatie met vrij beroep of handelszaak is door de grote bewoonbare oppervlakte (250m²) zeker een mogelijkheid.

De woning is met 2 keukens (extra keuken in bijgebouw tuin), 3 badkamers en 3 toiletten praktisch in gebruik en ook zeer geschikt voor cohousing.

De grootste badkamer van het gebouw en de vloerbekleding van het gelijkvloers (keuze tussen eiken parket, natuursteen, enz…) zijn nog niet uitgevoerd, deze kunnen volgens eigen smaak worden gekozen en zijn wel reeds vervat in de aankoopprijs. De keuken is eveneens nog volledig zelf te kiezen en inbegrepen in de prijs.

 

De hoofdbouw heeft op het gelijkvloers een diepte van 18 meter. Verder is er een patio van 12 meter met terras in padouk. Vervolgens een overdekte zone met buitenkeuken met een diepte van 7 m, daarachter is er nog een tuin met een diepte van 12 m.

 

De woning is volledig verbouwd met alle moderne technieken (domotica, condensatieketel, ventilatiesysteem, enz…). Zowel dak, muren en vloerplaat zijn geïsoleerd volgens hedendaagse normen.

De binnenzijde van de woning is reeds voorzien van een eerste verflaag.

De living en keuken vormen één grote ruimte (45 m²). Deze ruimte is voorzien van een bewandelbare lichtstraat (terras eerste verdieping) en vormt in combinatie met de grote plafondhoogte en het hoog schuifraam (3.6 m x 3.3 m) aan de achtergevelgevel voor een ruim gevoel met veel lichtinval.

 

 

De straat is tegenwoordig eenrichting, men telt hier meestal meer fietsers dan wagens. Doordat het gebouw net buiten het autovrije centrum is gelegen, is het wel mogelijk voor eigen deur te parkeren.

 

Het pand bevindt zich in een zone waar handelszaken, diensten en kantoren en bepaalde horeca zijn toegelaten, mits de combinatie met wonen (min 30 %):

https://stad.gent/sites/default/files/page/documents/2.24_00115_00002_web-bestemmingsplan_0.pdf 

ZONE20092018

€ 589 000

Grondoppervlakte

200 m²

Bewoonbare oppervlakte

255 m²

Aantal slaapkamers

4

Aantal badkamers

2

Oppervlakte tuin

70 m²

Oppervlakte terras

72 m²